دو هفته بعد از برگزاری مذکرات میان ایران و کشورهای 1+5 که در ژنو برگزار شد، روزهای دوشنبه و سه شنبه هفته جاری نیز در وین شاهد برگزاری مذاکرات کارشناسی میان ایران و آژانس برگزار شد.
آنچه از نتایج این دو نشست بیرون آمد، بیانیه های مشترکی بود که بر سازنده بودن گفتگوها تاکید داشت و امیدها برای حل پرونده هسته ای را افزایش داد.
اما با وجود آغاز این روند و حرکت رو به جلو آن، کنگره آمریکا مسیری متفاوت را در پیش گرفته و دقیقا بر اساس خواسته های رژیم صهیونیستی عمل می کند بطوریکه روز گذشته سناتور "رابرت منندز" رئیس کمیته روابط خارجی سنا، از آماده کردن پیش نویس تحریم های جدید علیه ایران خبر داده است.
رویترز در این براه می نویسد : منندز در دیدار با اعضای آیپک (لابی قدرتمند صهیونیست ها) در بیان جزئیات این پیش نویس اعلام کرد که سناتورها قصد دارند میزان صادرات نفت ایران را به نصف میزان کنونی کاهش دهند.
اما از سوی دیگر "جان کری" وزیر امور خارجه آمریکا در اظهارتی از کنگره خواست تا همراهی بیشتری با دولت در مورد حل پرونده هسته ای ایران داشته باشد.
جان کری در این اظهارات گفت : شکست در دیپلماسی در پرونده هسته ای ایران غیر مسئولانه است و از کنگره می خواهم که همراهی بیشتری برای حل این موضوع داشته باشد.
کاخ سفید پیشتر نیز خواستار آن شده بود که کنگره اجازه بدهد تا دیپلماسی زمان کافی را برای حل پرونده هسته ای ایران داشته باشد.
کنگره آمریکا در موارد متعددی با کاخ سفید اختلاف نظر دارد که بارزترین مورد آن تعطیلی دو هفته ای دولت آمریکا در پی تصویب نشدن بودجه جدید بود.
موضوع هسته ای ایران و نحوه حل آن نیز یکی از موارد است که کاخ سفید و کنگره درباره آن اختلاف دارند. گزارش ها و اخبار متعددی درباره روابط قانونگذاران امریکایی با لابی صهیونیست ها منتشر شده و با توجه به آنکه مقامات مختلف رژیم صهیونیستی در یک ماه اخیر تلاش های زیادی را برای جلوگیری از کاهش تحریم های ایران انجام داده، اقدام رابرت منندز برای تصویب تحریم های جدید علیه ایران چندان جای تعجب ندارد.
البته این تحریم ها در صورت تصویب باید به تصویب اوباما برسد و بر اساس شواهد موجود کاخ سفید فعلا تصمیمی برای تصویب قطعنامه جدید علیه ایران ندارد.
علاوه بر رژیم صهیونیستی، برخی کشورهای عربی حوزه خلیج فارس همچون عربستان سعودی نیز به هیچ وجه خواهان حل پرونده هسته ای ایران و رفع تحریم های جمهوری اسلامی نیستند و روابط گسترده خاندان آل سعود با مقامات آمریکایی نیز یکی از دلایلی است که کنگره ایالات متحده بدنبال اعمال تحریم های جدید علیه ایران است.
نظر شما